T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYKOZ - Beykoz Bilim ve Sanat Merkezi

TARİHÇE

      

Bilim ve Sanat Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı bir eğitim kurumudur.

Türkiye’de özel yetenekli bireylere destek eğitim vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bilim ve Sanat Merkezi modelinde, özel yetenekli öğrenciler temel eğitimi devam ettikleri örgün eğitim kurumlarında almakta, örgün eğitimin dışında kalan belirlenmiş zaman dilimlerinde Bilim ve Sanat Merkezinden destek eğitim almaktadır. Modelin en önemli avantajlarından biri, öğrencilerin akranlarından ayrılmadan, yaşıtları ile örgün eğitime devam etmeleridir. Öğrenciler toplumla bütünleşme sürecini kendi okullarında yaşarken, Bilim ve Sanat Merkezi’nde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda destek eğitim alması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda diğer özel yetenekli öğrencilerle etkileşimde bulunmakta ve ortak çalışmalar yürütebilmektedir

25.03.2022 Tarihinde Bakanlık Onayı ile açılan merkezimiz Şubat 2023 tarihi itibariyle Beykoz Merkez Mahallesi Mehmet Yavuz Caddesi No: 120 de bulunan tarihi binada 26 Öğrenci ile Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2023/2024 Eğitim-Öğretim yılında  Genel Yetenek - Müzik- Resim alanında Destek Sınıfları, BYF, ÖYG ve proje öğrencileriyle 160 Öğrenciye ulaşmıştır. Beykoz Bilim ve Sanat Merkezi olarak kullandığımız binaların tarihi geçmişi Sultan Abdülaziz döneminde Abraham Paşa'ya ait olduğu bilinmektedir. ( https://www.beykoz.bel.tr/sayfa/4/65/abraham-pasa)  daha sonra oratokul, Pratik Kız Sanat okulu, Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan yapı yakın zamanda büyük bir onarıma girmiş son halini almıştır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2022 - Güncelleme: 22.01.2024 14:54 - Görüntülenme: 222
  Beğen | 2  kişi beğendi